Thread
Print

[Spis poradników] [PORADNIK] Land Voyager ( Con Voyager Guide)

Nie prawda. U mnie na serwerze jedna osoba grała voy i dobił 92lv bez proszenia się o expienie. By było ciekawiej zrobił spr/con voy i jakos dał rade nim grać olewając komentarze takich osób jak ty które twierdzą że voy jest beznadziejny. To samo tyczy sie ss bo jak ktos umie grać to zagra każdą klasą i cos nią osiognie

Popieram kasiulke . Każda klasa ma swoje + i - . Nie jest powiedziane że voy jest gorszy od crusa  tylko ktos lepiej gra tym albo tym . Najpierw radze wypróbować wszystkie postacie a potem zobaczyć którą gra się najfajniej , i zacząć nią grać.

a tym voy to ja grałem, teraz obecnie crus ale AIKEN+ bo o tym voy mowa build jak wspomniała kasia spr/con i expilismy na Winter co najlepsze ofc na nanas+hb+ poss. W zyciu temu voy v nie dobiłem innym charem ani nie prosiłem sie jak co nie którzy potrafią.  Jak ktos sadzi ze buildem spr/con sie łatwo gra niech spróbuje, a potem można pogadać.

swego czasu na spr mode + buffs
4,5k coach
6,7k lighting z BD effect (80% skutecznosci)
HP na spr mode -> 10k
HP na con mode -> 14k+

Pozdrawiam

Quote:
Original posted by kasiulka at 16/7/2011 02:00 AM
... olewając komentarze takich osób jak ty
Może więcej szacunku co? Mój komentarz jest jaki jest ale nie można go "olewać" jak to napisałas, jedynie można go nie popierać. I nadal będę się kłócił o tego voy'a. Sama napisałas, że ktos tam zrobił voya (1 osoba). Voyów jest na prawde bardzo mało dlaczego? Na sea to prawda jest bardzo przydatny ale mi wystarczy voyager na 55-65 lvluj (skile pod sea) dobrze wyvlowany statek i mam to samo co ten twój kolega na 92 lvlu. Także to nie jest żaden plus jak to napisał kolega wyżej o +/-. Następnym minusem voya jest to, że nie dobijesz nim dużego dodge defa ani hp z racji tego, że voy ma najniższe bonusy do Con, Agi itp. Na przykładzie Champa (on ma większy bonus str od crusa). Zgodzę się z jednym kto potrafi grać ten sobie poradzi. Owszem poradzi sobie ale szybko zniechęci się do tej klasy bo ma ona nie bardzo użyteczne skile Conch? jedynie to jest cos fajnego bo przydaje sie na pk do "rozwalania" Champów. Tornado? Cos jak stun tyle, że nie można atakować podczas jego działania czyli kolejny minus. Reb skill mi się jedynie podoba bo działa lepiej niż deftness u crusa i dosc efektywnie wygląda A Jesli chodzi o SS'a to źle mnie zrozumieliscie. Chodziło mi o to, że do tej klasy można się szybko zniechęcić z racji tego, że szybko pada. Co nie znaczy przecież, że nie warto nim grać. Sam chciałbym nawet tą klasą pograć bo bardzo ją cenie i wszystkie gildie Cię z chęcią zwerbują. Swietny do bossow.... No ale jak na sam początek to trzeba na prawde sporo pracy i nerwów włozyc żeby cos z tego ss'a było :)

[ Last edited by lajcik1 at 7-18-2011 08:04 AM ]

Mam voya no narazie mały lvl(47 ale bd podexp do 65 ), ale tak pytanko czy na 55 kupować chaos seta czy jak jest arena 70 on się nie opłaca czy może lepszy uns 65 . A co do seta to bd set full corpo 0cp/4cp unfused czy na fused też działa bonus? Czy może DT set? Czy jesli miałby ktos czas to mógłby ten poradnik aktualizować bądź napisać nowy bo nie mam za bardzo na czym się wzorować a nie chcę ciągle wypytywać ludzi z gildi.

[ Last edited by Eldorek at 11-5-2012 02:17 PM ]

Arena set jest lepszy od uns 65, ponieważ ma staty prawie jak dt.
Jak chcesz Corpo secik to najlepiej unfused, fused nie daje efektu, ja osobiscie preferuje uns 95 który wyszedł mi dużo taniej  niż corpo (20m max ea part)
Recent Ratings
  • Eldorek Favor +10 Dziękuje. 11-6-2012 01:03 PM

4cp corpo unfused + death dagger wersja con i jestes pro ^^
Recent Ratings
  • Eldorek Favor +10 Excellent 11-6-2012 01:03 PM

Super to trzeba kasę zbierać. A co do unsa 95 to zanim ja ten level kaska wbije to wiesz
Ogarnę arena seta potem BD i broń DT con. Dziękuje za wszystko
A co do seta to arm 0cp czy 4cp (jest tu jakas różnica?) Buty i rekawice to napewno 4cp ile to bd mniej więcej kosztować. Judge znasz się na cenach dla voya?

[ Last edited by Eldorek at 11-6-2012 10:53 AM ]

troszki,
brace 65 po 15m
4cp corp set unf nawet za 50-60m wyrwiesz
dt dagger wersja con jakos 10m
^^

Thread