24 123
Thread
Print

[Spis poradników] [PORADNIK] Arena

[PORADNIK] Arena

Arena

Spis treści

1. Ogólne info.
2. Lokalizacja.
3. Jak zacząć.
4. Taktyki.

Ogólne info

Na arenie można walczyć. Walczyć może każdy kto ma lvl 25+ Jeżeli uważasz, że przeciwnik jest dla Ciebie za silny i nie lubisz tracić honoru wcale nie musisz walczyć. W takim wypadku można po prostu walce nie podołać.

1. Nick postaci.
2. Klasa.
3. Lvl.
4. Ilosć wygranych walk.
5. Ilosc rozegranych walk (zawsze będzie napisane 0)
6. Statystyki przeciwnika.
Jeżeli chcesz walczyć kliknij przycisk otoczony dymkiem zielonym.
Jeżeli nie chcesz walczyć kliknij przycisk otoczony dymkiem czerwonym.

Arena znajduje się w Argent City obok baru. Bar znajduje się w porcie. Kordy do baru: 2208, 2880.

Jak zacząć

Jeżeli chcemy zacząć walczyć na arenie musimy osiągnąć lvl 25, a następnie iść do Arena Administrator:. Musimy tej pani dać 50k. Kiedy spełnimy wymogi tzn. mamy lvl 25 i zapłacimy 50k  dostajemy Medal of Valor.

Taktyki

Crusader: Najlepsza klasa do walk na arenie. Posiada 4 bardzo dobre skille. Shadow Slash, Stealth, Ilusion Slash oraz Poison Dart (jeżeli walczymy crus vs crus). Crusader z dobrym eq potrafi pokonać każdą class. Walkę zaczynamy od Stealth. Następnie szukamy naszego przeciwnika I uderzamy w niego shadow slashem najlepiej w plecy, ponieważ wtedy czas zestunowania jest 2x dłuższy. Potem walimy slashem i normalnymi attackami, a w między czasie slashami. Jeżeli walczymy z innym crusaderem jest duże prawdopodobieństwo, że walka będzie się toczyć tylko na slashe, ponieważ co crusowi stealth zniknie to włączy jeszcze raz, w takim wypadku musimy złapać dobry moment i użyc poison dart dzięki czemu crus nie może użyć stealth. Trafimy na dobry moment, używamy skill- i po ptokach.

Cleric: Również bardzo dobra klasa. Posiada skille Energy shield, True sight (przydatny w walce z crusami) oraz Bolt który ma zawsze takie samo dmg niezależnie od Defa. Jeżeli walczymy z innymi class niż crus to po prostu włączamy Energy shield, a następnie idziemy do przeciwnika i atakujemy. W przypadku walki z crusaderem przydatny jest skill True Sight który pokazuje nam crusadera kiedy ma włączony stealth. Walimy w niego Bolt i uciekamy aby nas zestunował. Tak do końca walki.

Seal Master: Klasa średnia w pvp. Obojętnie z jaką class walczymy z wyjątkiem crusadera używamy skilli shadow insignia oraz seal. W wypadku crusadera używamy skilla True Sight.

Voyager: Bardzo słaby w pvp, klasa magiczna, ale nie posiadająca TS. Obojętnie z kim walczymy uderzamy skillami conch ray oraz lightening Bolt. Kiedy mamy mało hp uderzamy tornadem i siadamy, żeby zregenerować hp.

SharpShooter: Również bardzo słaby, wali duże hity ale ma mało hp przy czym deada od 1 slasha/2 boltów. Jeżeli ma dużo hp i def to ma słabe hity, więc znowu źle. Jest bardzo dobry w trybach walki mvsm czyli drużyna vs drużyna. Ma skille seal oraz sill który potrafi spowolnić dzięki czemu jest dobry do utrudniania clericom/sm’om z innego teamu pracy.

Champion: Klasa słaba w walkach z klasami magicznymi, ponieważ mimo potężnego Def skille magiczne omijają ten atrybut. Dobry w walkach z classami nie używających magii czyli crusader i sharpshooter, ponieważ te 2 class bez dużego dmg championowi nic nie zrobią.

Poradnik jest w 100% napisany przezemnie, oparty na własnych doswiadczeniach, screeny są robione również przezemnie. Został napisany z myslą o nowych graczach którzy często nie wiedzą jak walczyć na arene. Mam nadzieję, że poradnik się spodoba. Jeżeli macie jakies sugestie, co dopisać itp. To piszcie w temacie. Chętnie posta edytuję.

[ Last edited by Pietro87 at 4-23-2009 07:42 ]
Recent Ratings
  • jacotnik Favor +7 Excellent 12-12-2008 12:42 PM
  • magda687 Favor +2 fajne^^ 12-9-2008 03:14 PM
  • Radzio142 Favor +2 Excellent 12-9-2008 12:18 PM
  • patrykk95 Favor +5 Favorable. Brawo! 12-9-2008 11:57 AM
  • Sharingan69 Favor +2 Gratki :P 12-9-2008 10:26 AM
  • kamo1996 Favor +3 Za 1szy poradnik 12-9-2008 10:07 AM
  • ZerinSelen Favor +2 Ladnie 12-9-2008 09:53 AM

Wrzuć screeny  to będzie ładniej wyglądać a poradnik ok ^^

No mi sie podoba,pomocne bedzie dla nowych graczy ogolnie mowiąc favor +2
Uwazajcie na scamnerow!!!!

Reply 2# kamo1996's post

Własnie jestem w trakcie robienia screenów I tak btw jeżeli ktos wie jak wymieniać honor, na co można i ile honoru to niech tutaj pisze. Dodam do poradnika ^^

[ Last edited by Dzerald at 12-9-2008 08:55 ]

Dobry poradnik ^^
Musze sie z toba nie zgodzic, voy, ss...
kazda klasa jest dobra na pvp, zalezy od eq, pro voye rozniosa bez problemu crusa z 2xBoe np ..
u mnie na servie jest voy 8.7k hp 2.9k cr lv 55 na DS x.x
i jeszce kilku inncyh SS lv 55 1k dmg 4.1k hp move spd zajebiscie duze ;/
jak sie umie dobrze grac to kazda klasa dobra

Ale to było napisane ogólnie Wiem, że jakis pr0 el0 kox rozwali na spox crusa jak i dobrze ogemowany ss ^^

Reply 5# xXTheSpirallXx's post

Nie znam voyagera który by dał rade położyć mnie na pvp - jeszcze się taki nie uchował nawet najlepsi jak RLA2 i DarkAge nie dają rady - 1 stun i nie ma mocnych nie przetrwa tego żaden voy a stuna zawsze wsadzisz voyagerówi, conch jest tak wolny że wystarczy crusem podejsc odpowiednio i poczekac az voy posle concha w powietrze - wtedy stun i kapota.
A zauważ że nie jestem jakis wybitnie usytuowany na moim serwerze - pomysł co najlepsi crusaderzy zrobili by z darkiem i rla.
Mi starcza max z possem 1.8k na załatwienie każdego voya a co powiedzieć o takim donie co ma ponad 10k pasive hp i 2.4 pasive max dmg.

Voy vs Crus z góry przegrana walka, mogę nawet filmiki ponagrywać ^^

Btw temat areny to temat rzeka - ile osób tyle taktyk.
Ot np prawidłowe stawianie wardów clerem, są tacy co postawia warda przed sobą jak ostatni noob i czekają chyba na zbawienie, o taktyce walki clerem, smem, crusem i ssem można by obszerny podręcznik nasmarować.

[ Last edited by Pietro87 at 12-9-2008 09:46 ]

CZYTAJCIE REGULAMIN!!!

Ja najbardziej lubie taktyke (clerem):
Jeden ts w ognisko, a drugi w sam srodek miejsca gdzie sie spawnuja przeciwnicy.
Zazwyczaj sa tak zaskoczeni, ze nawet stuna nie dostaje xD
A nawet jak dostane (czasem 3 naraz) to zaraz za mna leca inni i roznosza wszystkich (juz widocznych).
Generalnie element zaskoczenia rulez =P

Reply 1# Dzerald's post

Bardzo ładnie!!
Przyda mi się jak będe chciał rozwalac postacie kolegi

Ok screeny dodane, mam nadzieję, że się podoba.

24 123
Thread